Linija za prebir duboko zamrznutog voća

Berba voća

Preduzeće "Miker Produkt" poseduje višegodišnje iskustvo u oblastima gajenja, branja i prerade voća. Veliki deo voća dolazi iz sopstvenih zasada, u kojima posebno vodimo računa o kontroli sorti koje uzgajamo, nezi useva i branja voća u optimalnoj tehnološkoj zrelosti koja je neophodna za vrhunski kvalitet smrznutog voća kao krajnjeg proizvoda.

Naši voćnjaci u najvećem broju se nalaze na nadmorskoj visini iznad 1000m. Zahvaljujući idealnoj klimi u netaknutoj prirodi za uzgoj maline minimalno je prisustvo insekata, pa je samim tim i proizvodnja ekstenzivna.

Takođe, voće nabavljamo od odabrane grupe kooperanata čiju kontrolu vršimo u svim fazama od zasada preko berbe i transporta do samog zamrzavanja. Poseban akcenat stavljamo na higijenu berača i opreme za berbu.

maline iz sopstvenih zasada - Miker i Vilamet

Kalendar berbe

Kalendar berbe voća
Opremanje prerade novom linijom

Prerada

Preduzeće "Miker Produkt" posebnu pažnju obraća na prijem, kontrolu i praćenje sledivosti sveže ubranog voća.

Cilj nam je da vreme koje protekne između berbe, prijema i procesa zamrzavanja bude optimalno. Time osiguravamo da voće zadrži sve svoje prirodne kvalitete (ukus, miris, boju, teksturu i nutritivne vrednosti).

Preradni kapaciteti opremljeni su savremenom tehnologijom, kao što je poseban prostor za klimatizovanje svežeg voća, specijalni tuneli za duboko zamrzavanje, Blizzard 640 laserska i optička mašina za sortiranje, prebirne trake, moderne lager komore, metal detektor itd.

Kontrola svih faza proizvodnje obezbeđuje se korišćenjem savremenog softverskog rešenjem "Cold Storage Application" koje je u skladu sa priznatim sistemom za upravljanje bezbednošću i kvalitetom hrane FSQS (Food Safety and Quality Management).

Softversko rešenje "Cold Storage Application" omogućava nam da kroz zaokruženu celinu pratimo proizvodni proces od same proizvodnje u sopstvenim zasadima ili kontrole zasada kooperanata putem modula Knjige poljoprivrednih proizvođača, preko uzorkovanja i analize, do praćenja sledljivosti na nivou gajbice.

U svim fazama prerade, proces je kontrolisan od strane našeg stručnog tima i kvalifikovanih radnika.