Osnovana 2007. godine, hladnjača “Miker Produkt” specijalizovala se za isporuku širokog spektra zdravog duboko smrznutog voća za različite svrhe kao što su: dekoracije, pite, voćni napici, sladoledi i sorbeti, voćne salate, jogurti i smrznuti jogurt, džemovi, slatkiši , voćni prelivi i nadevi, krem ​​sir, voćne paste, voćni musevi, umaci i pireji, mlečni šejkovi, smutiji, alkoholna i bezalkoholna pića itd.

Naša hladnjača vodeći je dobavljač duboko zamrznutog voća (IQF), snabdevajući vodeće distributere i prodavce koji prodaju naše visokokvalitetno voće širom Evropske unije. Takođe, možemo ponuditi usluge proizvodnje i privatnih robnih marki vodećim FMCG kompanijama i preprodavcima.

Paleta proizvoda uključuje visokokvalitetno pojedinačno brzo smrznuto voće:

  • duboko zamrznute maline,
  • duboko zamrznute kupine,
  • duboko zamrznute šljive (ručno sečene),
  • duboko zamrznute trešnje,
  • duboko zamrznute ribizle i
  • organske jabuke po vrlo konkurentnoj ceni.

Mi isporučujemo konvencionalno voće, kao i voće koje je organski sertifikovano, bez pesticida i hemije.

Hladnjača “Miker Produkt” nudi duboko zamrznute maline kao naš glavni proizvod. Duboko smrznuta malina je antioksidativna superhrana, sadrži veliku količinu snažnih antioksidansa koji podržavaju telo i bore se protiv upala, a takođe su i odličan izvor vlakana. Maline su pripremljene za konzumaciju ili dalju preradu i pakuju se u različita pakovanja prema narudžbini kupca, uključujući:

  • plastične tacne (150g – 750g),
  • kartonske kutije (200g – 450g),
  • PE vreće (0,3kg – 3,5kg) i
  • velike kartonske kutije (5kg – 14kg).

Naše preduzeće nudi kako konvencionalne tako i organski proizvedene maline.

 

Proces proizvodnje i berbe
Preduzeće upravlja velikom hladnjačom sa sertifikatom ISO 22000, koja se nalazi u mestu Boturići, opština Aleksandrovac u Srbiji, gde se sveži proizvodi dobijaju od renomiranih lokalnih proizvođača i prerađuju. Sveži plodovi se prvo stavljaju u statične tunele da bi se zamrznuli. Plodovi se odvajaju na frakcije pomoću visokotehnološke laserske mašine za sortiranje TOMRA BLIZZARD 640 kako bi se osigurala preciznost i tačnost klasiranja voća. Zatim se plodovi lageruju u komorama. Smrznuto voće dostupno je tokom cele godine, međutim, berba traje od sredine juna do sredine avgusta kada su najveće količine dostupne za isporuku.

 

Kontrola kvaliteta
Kompanija kontroliše lanac snabdevanja od farme do prerade i isporuke kupcu, osiguravajući ispunjavanje standarda kvaliteta. Pored državnih standarda kvaliteta propisanih zakonom, preduzeće poseduje ISO 22000 i HACCP sertifikate prema standardima kupaca sa svog primarnog tržišta – EU.

 

Skladištenje i logistika
Preduzeće ima velike skladišne kapacitete od 1200 tona, a proizvodi se čuvaju smrznuti na -18 stepeni Celzijusa. Dostupno je pakovanje u ambalažu namenjenu maloprodajnom tržištu (PE kese ili tacne), a takođe se može pakovati u velikoj količini za veleprodaje koristeći potpuno reciklirane vrećice.

Hladnjača Srbija